Tannane kiest voor Marokko: 'Het is een jongensdroom'

marokko
17
9 mrt '16
Oussama Tannane kiest voor een interlandcarrière bij Marokko.

De aanvaller van het Franse Saint-Etienne, die in 2015 twee keer uitkwam voor Jong Oranje, heeft dat officieel kenbaar gemaakt aan de KNVB. Tannane werd woensdag opgeroepen voor de nationale ploeg van Marokko en dat markeert het einde van zijn 'Oranje-ambities'. "Ik voel me zowel Nederlander als Marokkaan en ik heb bij Jong Oranje met veel trots gespeeld. Maar op een gegeven moment moet je als speler een keuze maken", legt hij uit op de website van OnsOranje.

Jongensdroom 
"Fred Grim (bondscoach Jong Oranje, red.) heeft veel met mij hierover gesproken en gezegd dat ik ook in Nederland een mooie interlandcarrière tegemoet kan gaan. Maar mijn hart gaat uit naar Marokko. Het is een jongensdroom om voor het nationale elftal van Marokko te voetballen. "Grim baalt van de beslissing, maar is ook begripvol.

"Oussama heeft lang getwijfeld voor welk land hij wil uitkomen. Wij hadden uiteraard liever gezien dat hij voor Nederland had gekozen, vandaar dat ik hem heb verteld dat we in zijn talent geloven. Uiteindelijk heeft Oussama aangegeven dat hij meer trots voelt bij het voetballen voor Marokko. Dat is een besluit dat we moeten respecteren."

© Voetbalprimeur 2016
marokko
oussama tannane
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
oranje
knvb
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?