Koning Marokko vergeeft man die voor zijn auto sprong (video)

marokko
11
10 mrt '16
Een voormalig Marokkaanse migrant hoeft niet terecht te staan wegens het in gevaar brengen van anderen na een vreemde actie.

Afgelopen maandag wist hij de beveiliging te omzeilen toen een stoet van koning Mohammed VI langsreed in Rabat. De man dwong de auto van de koning tot stoppen en zou zijn identiteitskaart naar binnen hebben gegooid. Daarop werd hij opgepakt en aangeklaagd wegens het in gevaar brengen van anderen. Volgens Hespress heeft koning Mohammed VI besloten om de man te vergeven. Door de amnestie riskeert hij geen celstraf meer, meldt de Marokkaanse bron. 

Een video van het tafereel werd op YouTube gepost en ging vervolgens de wereld over. Het is nog onduidelijk of hij ook een brief heeft gegeven aan de koning. 'De amnestie onderstreept eens te meer de menselijke kant en het karakter van de koning', zei de bron. De koning hield hierbij rekening met de sociale en familiale situatie van de man. 

Spanje
Ondertussen werd ook meer bekend over de man. Het gaat om een man die legaal in Spanje leefde sinds hij elf jaar oud was. Hij keerde terug naar Marokko nadat de economische crisis aanbrak in het land. Tijdens zijn verblijf in Spanje haalde hij zelfs een master in management. In de afgelopen jaren is de man echter in een diep dal geraakt. De man scheidde van zijn vrouw, met wie hij een kind heeft. Daarop ontstond een conflict over de alimentatie. 

Toen hij voelde dat alle deuren gesloten waren besloot hij de koning te benaderen en zijn problemen aan hem voor te leggen.

© Redactie 2016
marokko
rabat
mohammed vi
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?