Verstoring stoet Mohammed VI: politiechefs kunnen straf verwachten

marokko
1
11 mrt '16
Enkele dagen geleden sprong een voormalige migrant voor de auto van koning Mohammed VI toen hij met zijn stoet in Rabat langsreed.

Tijdens dergelijke gelegenheden brengt de politie veel personeel op de been om enthousiaste burgers in toom te houden. Volgens Assabah gebeurde dat op het moment dat de man de beveiliging wist te doorbreken absoluut niet. De krant meldt vandaag dat twee hoge politiechefs onlangs gestraft zijn door hun superieuren. Ze worden ervan beschuldigd niet genoeg politie te hebben verstrekt langs de weg waar de koninklijke stoet langs zou rijden. 

Het gaat om commandanten die verantwoordelijk zijn voor het Agdal-Riad-Hassan district. Hoe de straf precies in elkaar steekt weet de krant niet maar het is duidelijk dat zij voor onbekende periode terug moeten naar de politieacademie in Kenitra. 

De man die de koning benaderde had geen kwaad in de zin en wilde slechts zijn problemen voorleggen aan de koning. Hij is gescheiden en leeft in conflict met zijn ex-vrouw om de alimentatie van hun kind. Koning Mohammed VI verleende hem onlangs gratie waardoor hij geen celstraf riskeert.

© Redactie 2016
marokko
mohammed vi
opmerkelijk
rabat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?