Marokkanen straat op na brute verkrachting en levend begraven jongetje (4) (video)

marokko
19
11 mrt '16
Bewoners van Casablanca zijn woedend de straat opgegaan om te demonstreren nadat een jongetje op schokkende wijze werd verkracht en levend begraven.

Afgelopen woensdag werd de populaire wijk Lissasfa geconfronteerd met een verschrikkelijke toestand. Een jong kind van slechts vier jaar werd een dag eerder verkracht, gruwelijk gemarteld en onder het puin van een stortplaats begraven. De verkrachter dacht dat het jongetje dood was waarna hij hem verborg onder afval. Het jongetje heeft zijn leven te danken aan een groepje oplettende studenten. 

Toen zij de volgende dag (dus woensdag) naar school gingen hoorden ze de kreten van het kind. De jongeren haastten zich vervolgens naar de geïmproviseerde vuilstortplaats waar ze het jongetje in zorgwekkende staat vonden. Hij verkeerde in een staat tussen leven en dood, meldt Assabah vandaag. Het slachtoffertje werd onmiddellijk geëvacueerd naar het Universitair Ziekenhuis Ibn Rushd, waar hij op de intensive care werd opgenomen. 

De krant sprak met de moeder van het jongetje en die wil maar een ding: een uitgebreid onderzoek om de dader te vinden en te straffen. 'Mijn kind Imrane is in leven gebleven, maar ik denk niet dat we ons kunnen voorstellen wat voor horror hij heeft meegemaakt in de handen van de agressor', zei ze. 

Protest
De gruwelijke gebeurtenis heeft bewoners in de omliggende wijken ertoe gedreven de straten op te gaan met foto's van Imrane in hun handen. Ze liepen naar het gemeentehuis en het hoofdkantoor van Lissasfa. De demonstranten zijn kritisch op de politie omdat een verkrachter in september al toesloeg. Zij vrezen dat het om dezelfde dader gaat. 

In een filmpje zegt een boze woordvoerder het niet te kunnen bevatten dat er van de tientallen politieke partijen niemand aanwezig was bij het protest om buurtbewoners te steunen. Ook richt zijn woede zich richting de televisiezenders, die dit soort schokkende gebeurtenissen nauwelijks in het nieuws brengen. 

Bij het protest was een buurvrouw van Imrane aanwezig. Ook de moeder van een verkracht meisje liep mee. 

© Redactie 2016
marokko
casablanca
lissasfa
verkrachting
kindermisbruik
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?