Man meldt zich na laffe mishandeling zwangere vrouw

algemeen
0
14 mrt '16
Een 36-jarige man uit het Utrechtse Overberg naar wie door de politie gezocht werd wegens mishandeling van een zwangere vrouw in Leersum, heeft zich zondag bij de politie gemeld.

Hij is aangehouden. Zaterdag werd al een 31-jarige vrouw uit dezelfde plaats aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling. Dat gebeurde vrijdagmiddag in Leersum na een ruzie over loslopende honden. De 32-jarige vrouw en haar moeder kregen klappen van de man. De zwangere vrouw moest ter observatie een nacht in het ziekenhuis doorbrengen.

De zwangere vrouw en haar moeder zaten in Leersum op een bankje uit te rusten na het uitlaten van hun honden, toen volgens de politie de man en vrouw met vijf honden hun richting op kwamen lopen. Toen de honden elkaar in de haren vlogen, uitte de vrouw die bij de man hoorde dreigende taal in de richting van de slachtoffers. De man verloor zijn zelfbeheersing en mishandelde de zwangere vrouw en haar moeder. Beide vrouwen kwamen daardoor op de grond terecht.

Ziekenhuis
De zwangere vrouw moest ter observatie een nacht in het ziekenhuis doorbrengen. De politie startte na de mishandeling een zoekactie naar de verblijfplaats van de daders. De politie had op basis van het signalement al een vermoeden om welke personen het gaat. De verdachte vrouw werd zaterdag rond 17.30 uur in een bestelauto gezien door surveillerende agenten. De vrouw werd daarop aangehouden. 

Ze zit vast voor verhoor en onderzoek. De verdachte man heeft zich nu dus ook gemeld. De politie zoekt tevens naar een vrouw tussen de 30 en 40 jaar oud die getuige zou zijn geweest van de mishandeling.

© ANP 2016
overberg
mishandeling
zwanger
leersum
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italiƫ
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syriƫ
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi