Marokkaanse FBI stuurt team naar Ivoorkust na aanslag

marokko
17
14 mrt '16
Een team van het Marokkaans bureau voor Gerechtelijk Onderzoek (BCIJ) gaat Ivoriaanse collega's helpen na de aanslag van gisteren.

De aanslag is inmiddels opgeëist door al-Qaeda in de Islamitische Maghreb (AQIM). Zes gewapende lieden openden zondag het vuur in Grand Bassam, een onder westerse toeristen populaire stad in het zuidoosten van het land. Volgens president Alassane Ouattara kwamen veertien burgers en twee militairen om. De schutters werden allen gedood. Onder de doden zijn vier westerlingen, zei een politiewoordvoerder. Bronnen bij de veiligheidsdiensten zeiden eerder dat drie hotels in Grand Bassam die populair zijn bij toeristen uit het Westen de doelwitten waren.

Mohammed VI
Na de aanslag pakte Mohammed VI vanuit Rusland de telefoon om met Ouattara te spreken. Daarin zei de koning dat hij oprecht met het land meeleeft. Ook veroordeelde hij de gruwelijke aanslag met klem. Het bleef echter niet bij vriendelijke woorden over en weer. De Marokkaanse koning stelde voor om de Ivoriaanse veiligheidsdiensten te helpen met een team van BCIJ. 

Ouattara nam de hulp met beide handen aan. De Marokkaanse veiligheidsdiensten zijn gespecialiseerd in het opsporen van terroristen. Ook heeft men veel kennis over AQIM. Het team van BCIJ zal nauw betrokken zijn bij het onderzoek en het waar nodig ondersteunen.

© Redactie 2016
marokko
ivoorkust
grand bassam
terrorisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?