Meisje die weg op rende voor Mohammed VI vastgezet

marokko
14
14 mrt '16
Een jongedame die vrijdag gewond raakte nadat ze de weg op rende om richting Mohammed VI te rennen is vastgezet.

De vrouw, geboren in 1987, aar wist de beveiliging te omzeilen en de weg op te rennen. Daar werd ze geschept door een motor die deel uitmaakte van de koninklijke stoet. Ze liep onder meer verwondingen aan het been op. Die waren niet ernstig waardoor ze het ziekenhuis snel kon verlaten. Na haar opname kon ze direct door naar de gevangenis van Salé. Ze is zaterdag in bewaring gesteld. 

Assabah meldt dat ze werd gearresteerd voor het verstoren van het verkeer en het in gevaar brengen van mensenlevens. Het incident gebeurde rond het vrijdagmiddag gebed. Het ongeluk zorgde voor wat paniek in de straten en dat is nooit gunstig voor het beveiligingsprotocol van de koning en burgers. De vrouw werd ondertussen naar het ziekenhuis gebracht voor de medische zorg. 

Daar werd ze onder toezicht gehouden door de politie. Eenmaal hersteld werd ze meegenomen. De krant weet overigens dat de vrouw een brief aan de koning wilde overhandigen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken voelt zich na recente soortgelijke incidenten gedwongen om een verklaring over het onderwerp uit te brengen. Daarin staat dat het verstoren van de koninklijke stoeten niet alleen gevaarlijk is, het kan ook juridische sancties opleveren.

© Redactie 2016
marokko
mohammed vi
sale
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?