Poetin betreurt dalende handel met Marokko (video)

marokko
16
15 mrt '16
Vandaag was koning Mohammed VI op bezoek bij de Russische president Vladimir Poetin.

De twee spraken over verschillende onderwerpen en zullen samenwerkingsovereenkomsten tekenen. Volgens het Russisch persbureau Spoetnik loofde Poetin de goede betrekkingen met het Marokkaans koninkrijk. De president herinnerde eraan dat dit het tweede bezoek is van Mohammed VI na zijn bezoek in 2002. Dat bezoek volgde na het bezoek van wijlen koning Hassan II aan de voormalige Sovjet-Unie in 1976. 

Verrast
Poetin maakte vervolgens duidelijk dat er nog beter samengewerkt kan worden tussen de twee landen. Hij zegt verrast te zijn over de daling van de export van Marokkaanse producten naar Rusland. Denk daarbij aan tomaten en citrusvruchten. Poetin betreurt het feit dat Marokko niet optimaal heeft geprofiteerd van de door Europa opgelegde sancties op het gebied van landbouwproducten. 

In 2015 daalde de onderlinge handel met Marokko met maar liefst 34% ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat was goed voor slechts één miljard dollar. Met de nieuwe samenwerkingsovereenkomsten moet een stijgende lijn ingezet worden.

Beelden ontvangst Mohammed VI in Kremlin

© Redactie 2016
marokko
mohammed vi
vladimir poetin
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?