Marokko gaat gevangenen reïntegreren met stages in autosector

marokko
4
15 mrt '16
Gevangenen in Marokko kunnen gebruik maken van een nieuw reïntegratieprogramma om weer kansen te maken op de arbeidsmarkt.

Het ministerie van Industrie, Handel en Investeringen is bezig met de voorbereidingen van een speciaal reïntegratieprogramma om Marokkaanse gevangenen aan het werk te krijgen in de automobiele sector. Deze industrie is in Marokko vrij nieuw en wordt beschouwd als een van de meest vooruitstrevende sectoren van Marokko. Het programma is bedoeld om gevangenen een kans te geven om technische vaardigheden op te doen. 

Latifa Echihabi, secretaris-generaal van het ministerie organiseerde voor het plan een vergadering met het gevangenisbeheer van Marokko. Daaruit kwam naar voren dat alle partijen bereid zijn om de vaardigheden en capaciteiten van gedetineerden te versterken om hun sociale- en economische reïntegratie in de samenleving tot een goed eind te brengen. 

Het Commissariaat-generaal voor Gevangenisbeheer en reïntegratie tekende samen met het ministerie een overeenkomst met de Marokkaanse federatie van Ondernemers. Het programma voldoet daarmee aan alle wettelijke kaders. 

Een mogelijk onderdeel van het programma is het opzetten van productieafdelingen van deelnemende bedrijven in gevangenissen. Zij zijn allen gespecialiseerd in de auto-productie. Daar doen gevangenen vervolgens ervaring op.

© Redactie 2016
marokko
reintegratie
autosector
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?