Marokko wil in 2020 miljoen auto's produceren

marokko
9
15 mrt '16
Marokko ziet wel wat zitten in de ontwikkeling van het land op het gebied van de automobiele sector.

Het land wil in 2020 één miljoen auto's produceren maar om dat te bereiken moet er nog veel gedaan worden. In de eerste plaats: het aantrekken van nieuwe autofabrikanten. The Economist meldt dat het ambitieus plan van het ministerie van Industrie komt. Momenteel maken fabrikanten in Marokko nog zo'n 600.000 auto's. Marokko is dus al goed op weg maar een grote speler zou alles veranderen. 

Momenteel maakt Renault jaarlijks 400.000 auto's in Marokko en Peugeot-Citroën (PSA) 200.000 stuks. Het ministerie ziet de mijlpaal van één miljoen auto's als een duurzame oplossing voor deze sector. Om deze 'droom' te verwezenlijken heeft het ministerie gesprekken met een derde of zelfs vierde fabrikant in een stroomversnelling gebracht. Welke automerken dit zijn is nog niet bekend.

Marokko verkoopt zichzelf graag als poort naar Europa en een land waar fabrikanten met minder productiekosten zitten. Deze lopen soms wel op tot 20% lagere kosten dan in West-Europa. 

Onderdelen
Marokko zet ook in om fabrikanten die onderdelen maken in Marokko te laten vestigen. In 2012 moet deze tak van de industrie 120 miljard dirham exportomzet opleveren. Het allermooiste van beide plannen is toch de nieuwe banen die worden gecreëerd. Volgens de bron komen er zo'n 90.000 nieuwe banen bij.

© Redactie 2016
marokko
automobiel
auto
fabriek
industrie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?