Marokko en Rusland gaan op religieus gebied samenwerken

marokko
7
16 mrt '16
De Russische president Vladimir Poetin is onder de indruk van het religieus model dat Marokko hanteert om extremisme tegen te gaan.

Poetin gaf daarom toestemming aan de Shura Raad van Russische moefti's, de grootste islamitische organisatie van het land, om een samenwerkingsovereenkomst te tekenen met Marokko. Dat verklaart waarom minister van Islamitische Zaken Ahmed Tawfiq deel uitmaakte van de grote delegatie die met koning Mohammed VI afreisde naar Rusland. 

Met de overeenkomst maken Moskou en Rabat het mogelijk voor Marokkaanse imams om Rusland te bezoeken en lezingen en lessen te geven over het islamitisch model dat Marokko hanteert. Dat model is gebaseerd op een 'gematigde' houding. De ondertekening werd gedaan door Tawfiq en Raphael Ghainotodine, president van de Raad. 

Ghainotodine is overigens ook van plan om Russische imams naar Marokko te sturen om lessen te volgen in de imamschool die koning Mohammed VI speciaal hiervoor liet bouwen. In Rusland wonen 20 miljoen moslims en daarmee is de islam de tweede religie van het land.

© Redactie 2016
marokko
rusland
islam
vladimir poetin
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?