Spectaculaire ontsnapping uit gevangenis Marokko mislukt

marokko
0
16 mrt '16
Een oplettende bewaker heeft voorkomen dat drie gevangenen konden ontsnappen uit gevangenis Ain Ali Moumen in de buurt van Settat.

Het drietal had een vakkundige voorbereiding achter de rug toen het plan zich moest ontvouwen. Al Akhbar doet vandaag in de krant melding van de ontsnapte ontsnapping. De zaak dateert van vorige week, toen een van de bewakers van de penitentiaire inrichting voelde dat er iets stond te gebeuren in een cel waar verschillende gevangenen zaten. Zij werden veroordeeld voor uiteenlopende misdrijven. 

De bewaker vroeg zijn collega's om versterking. Na een inval in hun cel werd onder meer een bos sleutels gevonden. De gevangenen gaven uiteindelijk toe dat ze toesloegen toen een bewaker in een cel was om een ernstig zieke gedetineerde bij te staan. Op de een of andere manier wisten ze zijn bos sleutels afhandig te maken. De gevangenisleiding heeft de zaak overgedragen aan justitie. 

Zeldzaam
Marokkaanse gevangenissen beschikken nog lang niet over de nieuwste beveiligingsapparatuur om gevangenen binnen te houden. Desondanks zijn ontsnappingen uit gevangenissen zeer zeldzaam. Als ze zich voordoen kunnen ze heel spectaculair zijn. 

In april 2008 ontsnapten negen gevangenen tegelijkertijd. Zij waren allen terreurverdachten. Een van hen kreeg zelfs levenslang opgelegd na de aanslagen van 16 mei 2003 in Marokko. Kort na hun ontsnapping verdween de groep in de natuur. Lang genieten van hun vrijheid konden ze echter niet, dankzij goed werk van de politie werden ze allen opgepakt.

© Redactie 2016
marokko
ain ali moumen
settat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?