Bewoners Rif-regio boos om uitblijven hulp: 'Hoe lang nog?'

marokko
180
17 mrt '16
De aarde in het noorden van Marokko blijft beven. Vooral de beving van gisteren blijkt voer voor boosheid.

Gisteren beefde de grond opnieuw met een kracht van 5,1 op de Richterschaal. Ook waren er mindere intense naschokken. De beving zorgde voor een golf van paniek, vooral bij kinderen. Persbureau MAP meldt dat twintig kinderen zijn flauwgevallen in een aantal scholen in Al Hoceima en Driouch. In tegenstelling tot de meeste bevingen de afgelopen lag het epicentrum niet in de Middellandse Zee, maar op het land in Ait Touzine. 

Dat zorgde voor heftigere bevingen. In Ajdir ontstonden zelfs scheuren op de nationale weg. Lokale bewoners vragen autoriteiten nu om simpele bewegwijzering om mensen te waarschuwen voor de scheuren, maar die blijven vooralsnog uit. Ook willen ze dat de weg op professionele wijze wordt hersteld.

Hulp
De beving van gisteren richtte schade aan aan gebouwen. De traagheid van de autoriteiten bij het opzetten van een hulpapparaat voor getroffen bewoners komt moeizaam op gang en dat zint de lokale bewoners van onder meer Temsamane, Midar en Ben Tayeb niet. Zij zijn angstig om terug te keren naar hun huizen en willen tenten om de nachten door te brengen. 

Lokale autoriteiten doen vooralsnog niets meer dan met de bewoners praten. Zeker met de aardbeving van 2004 nog vers in het geheugen vrezen bewoners voor hun leven. Deze zorgen zijn gegrond omdat volgens Spaanse experts het gebied gedurende het hele jaar 2016 geteisterd zal worden met bevingen.

© Redactie 2016
marokko
rif
aardbeving
al hoceima
midar
ait touzin
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi