Rusland bereid Marokkaanse satellieten te lanceren

marokko
0
17 mrt '16
Het bezoek van koning Mohammed VI aan Rusland heeft veel opgeleverd voor zijn land.

De Russische ruimtevaartorganisatie Roscosmos heeft gisteren bekendgemaakt dat het bereid is om Marokkaanse satellieten te lanceren, zo meldt persbureau Sputnik. Marokko heeft haar eerste satelliet op 10 december 2001 gelanceerd met een Russische raket genaamd Baikonur Cosmodrome. In 2013 kocht Marokko twee nieuwe observatiesatellieten van Frankrijk en ook die zouden in de ruimte gebracht worden door de Russen. 

De lancering zou door een Russische Sojoez-raket gedaan worden. In 2014 brak de Oekraïense crisis echter uit waarna de lancering werd uitgesteld. Daar is nu weer ruimte voor. 'Marokkanen zijn geïnteresseerd in een hightech-samenwerking. Roscosmos heeft de wens om de lanceeropties aan Marokko aan te bieden als dat land er behoefte aan heeft', aldus Roscosmos. 

In Marokko is er nog geen informatie beschikbaar over de bereidheid van het land om de lancering nieuw leven in te blazen. Koning Mohammed VI tekende in Rusland meerdere samenwerkingsovereenkomsten. Ook huldigde hij een tentoonstelling in over de gedeelde geschiedenis tussen Marokko en Rusland. Deze tentoonstelling is te zien in het Pushkin Museum in Moskou.

© Redactie 2016
marokko
rusland
mohammed vi
satelliet
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?