Koning Mohammed VI naar zuiden om regio impuls te geven

marokko
78
18 mrt '16
In de afgelopen dagen is er in Azilal hard gewerkt aan het straatbeeld en de veiligheid om koning Mohammed VI te verwelkomen.

Het bezoek staat in het teken van het lanceren van ontwikkelingsprojecten in de regio, meld Al Ahdath al-Maghribiya vandaag. In Azilal en Demnat worden bijvoorbeeld twee sportfaciliteiten gebouwd. In de laatst genoemde stad zal Mohammed VI de eerste steen leggen voor een cultureel centrum. Ook staat de aftrap van het nationaal programma tegen sociale ongelijkheid op het programma. 

Dit programma richt zich primair op de sociale ontwikkeling, bescherming van het milieu, risicobeheer en versterking van de infrastructuur. Ook trapt hij wegwerkzaamheden af die gedaan worden aan de regionale wegen 304 en 302. Dit zijn zeer belangrijke verbindingswegen voor naburige steden zoals Ait Sidi Abbas en Boukhlef. Ook het 'Green Morocco Plan' komt aan bod tijdens het bezoek van de vorst. 

Dat project gaat voor honderden banen zorgen voor jongeren in de regio en richt zich op olijven. Het bezoek wordt afgesloten met een bezoek aan een militair veldhospitaal in Ouaouizeght en de opening van een nieuw filiaal van ONEE, het nationaal beheer van drinkwater.

© Redactie 2016
marokko
azilal
beni mellal
projecten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi