Onbeschofte Van Basten: 'Ziyech en Tannane zijn dom'

marokko
31
19 mrt '16
Bij Marco van Basten zit het schijnbaar diep, heel diep, dat Hakim Ziyech en Oussama Tannane voor Marokko hebben gekozen.

Hij maakt het duo en hun management met de grond gelijk. "Hakim Ziyech en Oussama Tannane zijn domme jongens en hun managers koekenbakkers", zegt Van Basten in De Telegraaf. De onbeschofte woorden komen nadat het tweetal koos voor een interlandloopbaan bij Marokko in plaats van in het Nederlands elftal.

"Een domme keus, het zijn gewoon domme jongens. Ze hadden iets meer geduld moeten hebben. Ik vind Ziyech een geweldige speler en Tannane een hele goede, maar hoe dom kan je zijn om voor Marokko te kiezen als je in aanmerking komt voor het Nederlands elftal", vraagt Van basten zich hardop af.

Van Basten werkte bij sc Heerenveen samen met Ziyech. Raakt diens naam een open zenuw bij de coach? En speelt het mee dat Ziyech Van Basten 'geen toptrainer' noemde? "Dat heeft allemaal niets met mijn reactie te maken. Ik heb normaal met Ziyech gewerkt bij Heerenveen. Hij wilde vorig jaar september gewoon niet wachten op het Nederlands elftal en heeft toen ineens met zijn hart besloten voor Marokko te kiezen. Dan moeten we de zaak niet omdraaien. Het is zijn verantwoordelijkheid en niet die van ons."

© Voetbalprimeur 2016
marokko
hakim ziyech
oussama tannane
marco van basten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?