Nieuwe klap voor Ki-moon: 'Amerika steunt Sahara-plan Marokko'

marokko
0
20 mrt '16
De Verenigde Staten hebben hun steun uitgesproken aan Marokko op een moment dat het land een diplomatieke ruzie heeft met VN-chef Ban Ki-moon.

Eerder sprak de VN-Veiligheidsraad zich al uit in het voordeel van Marokko door te stellen dat het probleem niet van de VN is maar van Ki-moon en Rabat. Een woordvoerder van de Sahara-missie in de Verenigde Staten heeft zich nu eveneens uitgesproken. In een verklaring stelt de woordvoerder dat Amerika Marokko heeft gesteund en dat nog steeds doet. De steun verwijst naar het autonomieplan van Marokko voor de Sahara. 

Internationaal steunen veel grote landen dit plan. 'Wij beschouwen het Marokkaans autonomieplan als serieus, realistisch, geloofwaardig en het vertegenwoordigt een potentiële aanpak die aan de wensen van de Sahara voldoen', zei woordvoerder Kurtis Cooper via Twitter. 'Wij blijven de VN-processen ondersteunen voor een vreedzame, duurzame en aanvaardbare oplossing voor het conflict.'

De verklaring kwam nadat woordvoerder van de Verenigde Naties, Stephane Dujaric, zei dat de VN-chef teleurgesteld was in de Veiligheidsraad voor het niet verlenen van persoonlijke steun aan hem als persoon tijdens de vete met Marokko.

© Redactie 2016
marokko
vs
ban ki moon
sahara

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi