Marokkaan steekt zichzelf in brand

marokko
6
21 mrt '16
Een jongeman van dertig jaar heeft zich in Casablanca in brand gestoken nadat een moqadem weigerde hem een uittreksel uit het bevolkingsregister te geven.

Dat gebeurde in het deel Ain Borja. Assabah meldt vandaag in de krant dat het incident vorige week woensdag plaatsvond nadat een ambtenaar van het bevolkingsregister weigerde de man te helpen. Hij vroeg een bewijs van residentie aan om zijn identiteitskaart te vernieuwen, weet de krant. Nadat de man zichzelf in brand stak werd hij naar het Ibn Rush ziekenhuis gebracht. 

Hij kwam op een speciale afdeling terecht voor brandwonden maar ze konden niets meer voor hem betekenen. Hij overleed een dag later. Ambtenaren van het bevolkingsregister in Ain Borja houden hun lippen stijf op elkaar. De ouders van het slachtoffer eisen een onderzoek naar de dood van hun zoon. 

Getuigen weten wel te melden dat de moqadem (hooggeplaatste plaatselijke ambtenaar) zich zeer onprofessioneel gedroeg. Volgens de krant klampen de ouders van het slachtoffer zich hieraan vast en willen ze graag zien dat hij berecht wordt. Ook de zus vraagt zich af waarom de ambtenaar weigerde het uittreksel te geven. 

Problemen zag zij niet, omdat haar broer al sinds zijn geboorte op hetzelfde adres woont. Dat is ook op zijn identiteitsbewijs te zien. De vader heeft een klacht ingediend bij de officier van justitie. Hij stelt ook dat zijn zoon is mishandeld door de autoriteiten na het incident bij het bevolkingsregister. 

Buren van de overledene verklaren op hun beurt tegenover de krant dat de jongeman geestesziek was.

© Redactie 2016
marokko
ain borja
bevolkingsregister
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?