Marokko koopt Duits controlesysteem voor grenzen

marokko
1
22 mrt '16
De Marokkaanse veiligheidsautoriteiten hebben voor het bedrijf Veridos gekozen om een nieuw controlesysteem voor identiteitsbewijzen in te voeren.

De nieuwe systemen komen bij de Marokkaanse grenzen. Het Directoraat-Generaal van de Nationale Veiligheid tekende een overeenkomst hiervoor met het Duits bedrijf. Het bedrijf gaat onder meer scanners en de hele IT-infrastructuur leveren en aanleggen in Marokkaanse luchthavens en zeehavens. Ook krijgen veiligheidsambtenaren mobiele scanners. aldus Veridos in een persverklaring. 

Op deze manier hoopt Marokko de veiligheid een beetje omhoog te schroeven. Met het nieuwe controlesysteem kunnen douaniers snel de paspoorten van reizigers scannen maar ook biometrische gegevens opvragen en checken. Paspoorten worden zowel elektronisch als optisch gescand. Het nieuwe systeem bestaat uit de elektronische namen VISOTEC Expert 600 en VISOCORE.

Veridos levert ook Automated Border Control (ABC) oftewel eGates die momenteel ook in Duitsland worden gebruikt. Op deze manier kunnen grenscontroles efficiënter en sneller gebeuren zonder dat de veiligheid achteruit gaat. 

© Redactie 2016
marokko
veridos
duitsland
grensbewaking
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?