Marokkaanse veiligheidsdiensten op scherp na aanslagen Brussel

marokko
0
24 mrt '16
De aanvallen in Brussel hebben de Marokkaanse autoriteiten in een hoger niveau van waakzaamheid geduwd.

Doorvoer- en grensposten zijn de eerste onderdelen die wat merken van deze hogere staat van paraatheid. Deze paraatheid omschrijft nieuwsbron Le360 met de sleutelwoorden mobilisatie, voorzichtigheid en waakzaamheid. Volgens de bron zijn dat essentiële woorden om eventuele dreigementen het hoofd te bieden. Alle grenspunten en gevoelige gebieden in Marokko verhogen de veiligheidscontroles. Denk daarbij aan Tanger Med en de grensovergang met Ceuta. 

'De autoriteiten gebruiken wetenschappelijke en technische instrumenten om de authenticiteit van ingediende documenten en visums bij grensovergangen te controleren', schetst de krant Al Ahdath al-Maghribiya. Ook zijn er honden ingezet die gespecialiseerd zijn in het opsporen van drugs, maar ook wapens en explosieven. Deze hondenteams worden op alle grensovergangen ingezet. 

Daarnaast zijn extra veiligheidstroepen ingezet in nabijgelegen gebieden van diplomatieke posten. 'Deze veiligheidsmaatregelen zijn over het algemeen genomen om terreurdreigingen tegen te gaan', aldus de krant.

© Redactie 2016
marokko
brussel
aanslagen
terrorisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?