Verkoop neppe coke eindigt in gijzeling in Marokko

marokko
1
24 mrt '16
Een man uit Kenitra werd vorige week ontvoerd door leden van een gevaarlijk drugsnetwerk. Zij eisten 200.000 dirham losgeld van zijn familie.

Dat meldt Al Akhbar vandaag. De man werd gegijzeld in de buurt van Oujda. Zijn gijzelaars waren leden van een bende die gespecialiseerd is in de handel van cocaïne. Met zijn eigen mobiele telefoon moest hij zijn familie inlichten en om 200.000 dirham vragen voor zijn vrijlating. Nadat de familie het telefoontje kreeg lichtten zij de politie in en deden aangifte wegens ontvoering. Gespecialiseerde technische diensten van de politie wisten de locatie van het mobieltje op te sporen.

De politie hoopte dat de gegijzelde nog op de locatie aanwezig was toen ze daar met een speciaal interventieteam aankwamen. Zij omsingelden het pand terwijl de daders vluchtten. Een van hen werd gearresteerd en gaf inderdaad toe dat ze het slachtoffer gijzelden. Dat deden ze nadat ze voor 200.000 dirham twee kilo cocaïne kochten van het slachtoffer. Tenminste, dat dachten ze. De coke bleek een simpel wit poeder (mogelijk bloem) te zijn. Uit wraak werd hij gegijzeld. 
De enige gearresteerde verdachte is in hechtenis geplaatst terwijl er tegen zijn kompanen een nationaal arrestatiebevel is uitgevaardigd.

© Redactie 2016
marokko
drugshandel
oujda
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?