Amerikanen trainen Marokkaanse soldaten mijnen op te ruimen

marokko
9
25 mrt '16
Een speciaal Amerikaans team is enkele weken geleden in Marokko aangekomen om daar soldaten trainingen te geven in het opruimen van mijnen.
Dit team traint de Marokkaanse militairen in de militaire basis van Kenitra. Marokkaanse media hebben een verklaring in handen waarin men uitlegt wat de bedoeling is van de training. In eerste instantie worden Marokkaanse militairen getraind om mijnen op te ruimen en ontplofbare oorlogsresten op te sporen en te neutraliseren. 

Sergeant Phil Mayer zegt dat Marokko een formeel verzoek heeft ingediend bij het Amerikaans leger voor het ontmijningsprogramma. Deze moet vervolgens direct integreren bij de opleiding van militairen. Aanstaande zondag komt er een eind aan de training, die al sinds eind vorige maand bezig is. 

Mayer heeft overigens goede woorden gesproken over de Marokkaanse leerlingen. Vooral hun motivatie maakt indruk op Mayer. Volgens hem kwam hij nooit eerder zulke gemotiveerde militairen tegen. 

Marokko heeft een ontmijningsprogramma nodig met het oog op de Marokkaanse Sahara. Daar liggen nog veel mijnen. Tussen 1975 en 2008 zijn er 2.187 slachtoffers gevallen door niet ontplofte mijnen. 544 van hen kwamen om het leven.
© Redactie 2016
marokko
vs
mijnen
leger
soldaten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi