Zelfmoordpoging na verraad in Marokkaanse gevangenis

marokko
1
25 mrt '16
Een gevangene in bewaring heeft onlangs zelfmoord geprobeerd te plegen door zichzelf op te hangen in een cel van een politiebureau.
De gevangene zat in detentie in het bureau van Temara en probeerde gisteren zijn leven te eindigen, meldt de krant Assabah. Een van zijn vroegere makkers zou zijn naam hebben genoemd in een drugszaak. Politieagenten vonden de man in de cel, met lakens om zijn nek. Hij werd snel geholpen en naar het Ibn Sina ziekenhuis in Rabat gebracht voor verdere medische hulp. 

De beschuldigde kon het blijkbaar niet verkroppen dat een van zijn jeugdvrienden zijn naam had genoemd tijdens een verhoor over het bezit en handel van drugspillen. De twee mannen leefden in dezelfde wijk Hay Nahda II. De zus van de gevangene zei in een verklaring aan de krant dat de twee een conflict hadden na een grote discussie. 

De aanklacht tegen haar broer komt voort uit wraakgevoelens, aldus de zus. De gevangene heeft een strafblad en zou zich in het verleden ook al schuldig hebben gemaakt aan de handel in drugspillen. Vooralsnog ziet het ernaar uit dat hij zijn zelfmoordpoging zal overleven.
Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2016
marokko
temara
politie
zelfmoord
gevangenis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi