15 jaar cel voor walgelijke verkrachting in Marokko

marokko
3
25 mrt '16
Marokko heeft geschokt gereageerd nadat enkele kranten details naar buiten brachten over een verkrachtingsproces.
Een jongeman is door het Hof van Beroep in El Jadida veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf voor de verkrachting van zijn gehandicapte tante. Dat meldt Al Ahdath al-Maghribiya vandaag. De uitspraak vond afgelopen dinsdag plaats maar komt nu in de publiciteit. De zaak dateert van juni vorig jaar, toen het slachtoffer, 32 jaar en fysiek en mentaal gehandicapt, met ernstige buikpijn kampte. 

Haar oude moeder verzorgde haar en probeerde haar met kruiden te behandelen, maar dat kon de pijn niet drukken. Haar moeder besloot de gehandicapte vrouw naar het ziekenhuis van El Jadida te brengen, waar onderzoek uitwees dat ze al zes maanden zwanger was. De moeder was geschokt en probeerde een schandaal te voorkomen. Dat mislukte echter nadat verschillende verenigingen zich met de zaak gingen bemoeien. 

De lichamelijke en geestelijke toestand van de vrouw belemmerde verder onderzoek. Daarom besloten de autoriteiten te wachten tot ze bevallen was om een DNA-test uit te voeren en de vader te identificeren. Dat DNA werd vergeleken met twee personen, waaronder die van haar neef. Die bleek zijn tante verkracht te hebben. 

Hij verkrachtte het zusje van zijn vader toen hij bij zijn grootmoeder verbleef. Toen de oude vrouw ging werken om voor haar dochter te zorgen sloeg hij toe. De rechter achtte het bewijsmateriaal voldoende om hem tot 15 jaar te veroordelen.
© Redactie 2016
marokko
el jadida
schokkend
verkrachting
misbruik
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi