Drieling in Marokko overleden door gebrek aan zorg

marokko
11
28 mrt '16
Drie pasgeboren baby's zijn onderwerp van gesprek geworden in een nieuw drama op het gebied van de gezondheidszorg in Marokko.
De drieling was een bron van vreugde voor een arm gezin uit Settat. Toen de moeder beviel ging het echter mis. De bevalling vond plaats in een openbaar ziekenhuis, waar de zorg gratis is, maar waar ook kwaliteitsgebrek heerst. De drieling werd vorige week geboren maar moest volgens Al Massae direct geholpen worden. De twee meisjes en het jongetje moesten onder meer in een couveuse. 

Die waren echter niet beschikbaar. Ondanks geringe financiële middelen kreeg de familie het voor elkaar om vervoer naar een gezondheidscentrum in Casablanca te regelen. Daar konden ze, als alles volgens plan ging, in een couveuse worden gestopt. De dood haalde hen echter in. De twee meisjes stierven en een dag later volgde hun broertje. 

De twee meisjes zijn vrijdag begraven en hun broertje afgelopen zaterdag in de begraafplaats van Touijine. De jonge moeder, dertig jaar, beviel eerder van vijf kinderen. Het drama heeft veel tongen losgemaakt in Marokko. De kritiek op de gezondheidszorg in Settat is daarom niet mals.
© Redactie 2016
marokko
settat
drieling
couveuse
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi