Koning Mohammed VI blijft nog even

marokko
36
28 mrt '16
Het leek er vandaag op dat koning Mohammed VI vandaag/vannacht het vliegtuig richting Marokko neemt, maar dat gaat gelukkig niet door.

Omdat het om een privébezoek gaat blijft het moeilijk om juiste informatie te vinden. Dankzij verschillende bronnen en tipgevers kunnen we echter vaak juiste informatie delen. Waarvoor dank! Mohammed VI vertrok vanmiddag onder luid gejuich bij het Waldorf Astoria aan de Herengracht in Amsterdam. Ongeveer twee uurtjes later kwam hij weer terug. 

Een jongeman die de stoet met een scooter volgde liet aan onze redactie weten dat de koning met zijn entourage een bezoekje bracht aan het Rijksmuseum. Daar kon de actieve jongen nog een foto maken met de koning. Koning Mohammed VI is vervolgens 'huiswaarts' (dus het hotel) gekeerd.

Over het vertrek van koning Mohammed VI is niets officieels te vinden. De koning is zeer flexibel en zou volgens drie tipgevers zelfs tot donderdag blijven. Deze bestaan uit medewerkers van dienstverlenende bedrijven en zelfs een bron bij de ambassade. 

Onze bronnen, luchtvaartliefhebbers, weten echter een precieze datum en vertrektijd te noemen van de koning. Zij stellen dat uit geheime informatie (uit Schiphol) blijkt dat er een Boeing 747-400 morgen vanuit Schiphol naar Rabat vliegt. Laat dat nou net het toestel zijn van koning Mohammed VI. 

Conclusie
In eerste instantie zou de koning tot vannacht blijven, maar hij heeft dankzij een goede logistieke organisatie de mogelijkheid om een vertrek met de dag of zelfs paar uur uit te stellen. Hoewel meer signalen wijzen op een vertrek op dinsdagmiddag om 14:00 (ook een beveiliger van MOVI liet weten dat Marokkanen tot dinsdag 12:00 kunnen genieten van de koning) is de mogelijkheid er dat koning Mohammed VI zelfs tot donderdag blijft. 

Wij houden jullie uiteraard op de hoogte. Vaak doen we dat ook via onze Facebookpagina. Ondertussen is het nog steeds mogelijk om leuke foto's en video's te delen. Hieronder een klein overzichtje van de tips die wij ontvingen.

Tot dinsdag (vlucht 14:00)
- Vluchtinformatie 747-400 koning Mohammed VI is 'gelekt'
- Kleine privéjet (Gulfstream) vertrekt morgen met volle zekerheid
- C130 Hercules (vrachtvliegtuig) onderweg van Rabat naar Schiphol, mogelijk om spullen op te halen
- Hotelkamers morgen weer beschikbaar
- Beveiliger geeft aan tot 12:00 is Mohammed VI er nog (tegenstrijdig met onderstaande)
- Spullen worden ingeladen in vrachtwagens
- Taxibedrijf is tot dinsdag ingehuurd
- Jordaanse koning Abdullah vrijdag in Marokko voor staatsbezoek

Tot donderdag
- Bron bij ambassade stelt dat koning Mohammed VI het naar zijn zin heeft en langer in Nederland verblijft, die mogelijkheid was er al vanaf het begin
- Logistieke bron moet nog bestellingen bezorgen die gedaan zijn
- Huisvesting van enkele leden van entourage heeft een verlenging gehad
- Personeel geeft aan tot donderdag (tegenstrijdig met bovenstaande)
- Parkeergarage waar gehuurde auto's en taxi's staan verlengde gehuurde plekken

© Redactie 2016
marokko
mohammed vi
amsterdam
mo6nl
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi