Nederlands bedrijf gaat eerste automatische terminal van Afrika in Marokko bouwen

marokko
7
31 mrt '16
Een Nederlandse havenoperator heeft aangegeven dat zij de eerste geautomatiseerde overslagterminal van Afrika in de haven van Tanger gaan financieren.

De aankondiging van deze belangrijke investering in Marokko werd gedaan op het moment dat Mohammed VI zijn bezoek aan Nederland gisteren afsloot. In een verklaring zegt APM Terminals dat de terminal in 2019 operationeel zal zijn en de huidige jaarlijkse capaciteit van het bedrijf in Tanger gaat verviervoudigen. Dat zal goed zijn voor een extra containercapaciteit van vijf miljoen. Deze containers bevatten producten die van en naar Afrika verscheept worden. 

Het bedrijf heeft een lange geschiedenis in havencomplex Tanger Med 1 poort en gaat 758 miljoen euro investeren in het havencomplex Tanger Med 2. Dat stelt het bedrijf in staat om de exploitant van Tanger Med 2 te worden voor dertig jaar. Deze investering maakt de weg vrij voor nieuw geautomatiseerd apparatuur. 

APM Terminals is sinds 2005 actief in Marokko. Kim Fejfer zegt in een verklaring: 'Met de investering tonen we onze sterke betrokkenheid bij het investeren in de handel en de verbetering van de verbindingswegen met de West-Mediterraanse markt.' Dat APM voor Tanger kiest is niet heel verwonderlijk. Het is de tweede drukste containerhaven in Afrika na Port Said in Egypte.

© Redactie 2016
marokko
mohammed vi
afrika
tanger
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?