Selfieverslaafden opgelet: vliegende 'selfiestick' op komst
Voor selfieverslaafden komt er een nieuw speeltje op de markt: een vliegende selfiestick. Aan het gehannes met een lange stok komt volgend jaar juni een einde.
31 March 2016
lifestyle

Het Australische techbedrijf IoT Group kwam donderdag op de proppen met de vliegende selfiestick, de ROAM-e. Het ding, een soort kleine drone, kan vanaf donderdag besteld worden. In juni verwacht IoT de eerste ROAM-e's internationaal te kunnen leveren. IoT wilde 'een selfiestick op steroïden' maken. "De selfiestick wordt beperkt door zijn lengte", legde topman Ian Duffell uit aan Mashable. "Wij dachten: we laten hem al vliegend foto's van je maken."

Gezichtsherkenning
De ROAM-e wordt aan je smartphone gekoppeld en weet dankzij gezichtsherkenning wie hij moet volgen. Het apparaat volgt je op maximaal 25 meter afstand en kan naast foto's ook panorama's en video's maken, die live gestreamd kunnen worden. De ROAM-e beschikt over een 5 megapixelcamera en kan met een volle batterij zo'n twintig minuten vliegen.

De rotorbladen kunnen worden ingeklapt, zodat de ROAM-e in je tas past. "We wilden hem niet groter maken dan een flesje water", zegt Duffell. IoT hoopt dat de ROAM-e vanwege zijn kleine afmetingen in de smaak valt. "We kennen allemaal drones die foto's maken, maar dit is een andere categorie."

Voor de ROAM-e moeten selfieverslaafden wel diep in de buidel tasten, de vliegende camera kost 349 dollar (307 euro).

© ANP 2016
selfie
opmerkelijk
selfiestick
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi