Qatar wil 50.000 Marokkaanse arbeiders

marokko
42
1 apr '16
Qatar is van plan om 50.000 Marokkaanse werknemers aan te nemen die in alle sectoren worden ingezet.

Dat meldt Moroccoworldnews op basis van een artikel in Al Quds Al Arabi. Die halen op hun beurt weer diplomatieke bronnen aan die gevestigd zijn in Rabat. Volgens de bronnen zal het onderwerp een belangrijk agendapunt vormen tijdens het tweedaags werkbezoek van de Marokkaanse premier Abdelilah Benkirane aan Doha op 5 en 6 april. Benkirane is dan co-voorzitter van een vergadering van de Hogere Comité voor Economische Samenwerking. 

Benkirane gaat niet alleen naar Qatar. Hij neemt een delegatie van ministers mee en invloedrijke Marokkaanse werkgevers. Voor Marokko valt er economisch dus veel te halen. Tijdens de vergadering in Doha gaan deelnemers praten over uitdagingen in de ontwikkeling van de economische samenwerking. Dat is ook nodig, want de onderlinge handel bedroeg vorig jaar slechts 200 miljoen dollar. 

Mohammed VI
De Qatarese krant al-Qatan meldde overigens dat koning Mohammed afgelopen maandag, tijdens zijn privébezoek aan Nederland, een telefoongesprek had met sjeik Tamim bin Hamad al-Thani, de emir van Qatar. Het gesprek ging over manieren om de bilaterale betrekkingen tussen beide landen te verbeteren. Ook spraken ze over kwesties met een gemeenschappelijk belang. 

Vorig jaar spraken de Marokkaanse en Qatarese ministers van Hoger Onderwijs ook al over een samenwerking. Toen werd afgesproken dat Marokkaanse docenten in het komend schooljaar in Qatar aan de slag kunnen. In Qatar wonen momenteel zo'n 75.000 Marokkanen.

© Redactie 2016
marokko
qatar
werk
werkloosheid
abdelilah benkirane
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi