Koning Mohammed VI liet geen muur slopen in hotel

marokko
6
1 apr '16
De Marokkaanse monarch Mohammed VI zou tijdens zijn verblijf in het Waldorf Astoria aan de Herengracht in Amsterdam een complete muur hebben laten slopen voor meer ruimte.

Dat is althans wat AT5 beweerde in een artikel en een korte reportage op de vertrekdag van koning Mohammed VI. Dat werd later gretig overgenomen door andere nieuwsbronnen. De bron stelde in de reportage dat jongeren in Nederland de koning zo goed vinden omdat hij 'zo normaal is en een koning van het volk is'. Om dit beeld tegen te spreken somde AT5 een aantal punten om waaruit moet blijken dat de koning helemaal niet zo bescheiden is als men denkt.

Zo stelde de regionale zender onder meer dat de koning met drie vliegtuigen vol familie naar Amsterdam vloog. De familie bestond uit 400 personen. Mohammed VI huurde bovendien veertig taxi's en liet zelfs een muur slopen in het Waldorf Astoria. Ook zouden jongeren hem liefkozend M6 noemen omdat de koning een liefhebber is van snelle sportauto's.

Marokko.nl nam contact op met het Waldorf om te vragen hoe het nou echt zit. Wij spraken met Roberto Payer, directeur van het Waldorf. 'Ik kan u verzekeren dat er geen enkele steen uit welke muur dan ook is gehaald tijdens het verblijf van de koning in het Waldorf', sprak hij duidelijke woorden. Ook zou de koning niet heel het hotel en zelfs niet een hele verdieping hebben afgehuurd maar slechts 'enkele kamers', aldus Payer. 

Dat spreekt ook meteen tegen dat koning Mohammed VI 400 familieleden meenam naar Amsterdam. De complete koninklijke familie bestaat bovendien niet eens uit de helft van dat aantal. En over de verwijzing van M6 naar 'snelle sportwagens' zwijgen we liever. *gniffel*

© Redactie 2016
marokko
mohammed vi
amsterdam
waldorf astoria
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi