Marokkaanse moskeeën: 'Elforkani moet geen angst zaaien'

algemeen
17
4 apr '16
Jongerenimam Yassin Elforkani moet geen suggestieve verhalen vertellen over terreurnetwerken in Nederland.

Dat zegt voorzitter Yahia Bouyafa van de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) zaterdag in een reactie op uitspraken van Elforkani in Het Parool. De jongerenimam zegt in de krant dat tientallen moslimjongeren in Amsterdam zo geradicaliseerd zijn dat niets hen meer lijkt tegen te houden. "De terroristische netwerken staan klaar (..) Veel mensen in de wijken weten ervan, maar kiezen ervoor hun mond te houden", zegt Elforkani. Hij voorspelt dat binnen anderhalf jaar een aanslag zal worden gepleegd, als die netwerken niet worden opgerold.

Bouyafa vindt "dergelijke angstzaaierij gevaarlijk. Elforkani moet de informatie waarover hij concreet lijkt te beschikken zo snel mogelijk melden aan de autoriteiten en niet aan de krant." Verder voegt de RMMN eraan toe dat hij alles in het werk stelt om radicalisering tegen te gaan: "Mensen die zich bezighouden met terreur kunnen en mogen zich op geen enkele manier veilig wanen in de islamitische gemeenschap."

Elforkani gaf op zijn Facebookpagina aan dat hij vandaag in een talkshow zal uitleggen in welke context zijn uitspraken gedaan zijn. Volgens hem zijn die weggevallen nadat andere media het interview met Parool overnamen.

© ANP 2016
yassine el forkani
marokkaanse moskeeen
yahia bouyafa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?