Terreurverdachten opgepakt in Marokko

marokko
19
4 apr '16
In Marokko zijn twee personen opgepakt omdat ze ervan worden verdacht te hebben geholpen bij de financiering van Daesh in Libië.

Ook zouden de twee veel contact hebben gehad met de Daesh-tak in Libië. De twee werden op 1 en 2 april gearresteerd maar werd enkele dagen niet gemeld in de pers. De twee zouden deel uitmaken van een grotere terreurcel. Deze cel was actief in Marrakech, Smara en Sidi Bennour, aldus een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De twee werden in Had Soualem in Casablanca opgepakt. De cel was ook in dit deel van Casablanca actief.

Levensgevaarlijk
Uit onderzoek blijkt de omvang en ernst van de plannen die de cel maakte om de vrede en stabiliteit in Marokko omver te werpen. Zij planden vooral aanslagen op elementen van de veiligheidsdienst in Marokko. Enkele verdachten zouden naar Libië afreizen om getraind te worden in de trainingskampen van Daesh. Anderen worden ervan verdacht verantwoordelijk geweest te zijn voor de logistieke en financiële steun voor deze reizen. 

Ter herinnering: de tienkoppige terreurbende werd op 24 maart opgerold, maar de Marokkaanse autoriteiten vermoedden al dat er meer mensen betrokken waren bij de cel. De twee nieuwe arrestanten worden binnenkort voor de rechter gebracht om hun aanklacht te horen.

© Redactie 2016
marokko
daesh
terrorisme
casablanca
libië
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?