Woedende Marokkanen bestormen huis van sa7ara (video)

marokko
12
4 apr '16
Op YouTube is een video verschenen waarin te zien is hoe een grote groep jongeren zich woedend verzamelde bij het huis van een vermeende sa7ara in Salé.

Moroccoworldnews meldt op basis van berichten van Le360 dat de jongeren haar beschuldigen van het uitvoeren van zwarte magie op een buurtgenoot. De foto van de jongeman werd vervolgens in de mond van een kat gestopt en dichtgenaaid. In Marokko gebruiken uitvoerders van zwarte magie deze praktijken regelmatig maar weten dan bijna altijd uit handen van de autoriteiten en buurtbewoners te blijven. 

Voor de jongeren van Salé was de maat echter vol nadat een buurtgenoot het slachtoffer werd van de vrouw. De woedende menigte verzamelde zich bij het huis en scandeerde 'Heks, ga weg!'. Ook probeerden ze haar voordeur open te krijgen. Ze wilden haar grijpen om haar te dwingen de sihr te 'verbreken'. Ook wilden ze dat ze hun buurt zou verlaten. 

Een garagedeur kon gesloopt worden maar de jongeren konden het huis niet betreden. De politie verdreef de menigte uiteindelijk uiteen en voorkwam dat er gewonden vielen. Of de verdachte vrouw op dat moment thuis was is niet bekend. De video is in korte tijd al ruim 300.000 keer bekeken.

© Redactie 2016
marokko
sale
rabat
sihr
zwarte magie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?