Marokkaanse Khalid wint internationale Koranwedstrijd (video)

marokko
5
4 apr '16
In Bahrein vond vorige week de Internationale Koranrecitatie competitie plaats. De Marokkaan Khalid Riad won er een award.

De Bahreinse competitie werd bedacht om jonge mensen uit de hele wereld aan te moedigen de Koran te memoriseren, te begrijpen en te reciteren op de best mogelijke wijze. Onderdeel van de competitie is de Audience Award. Het publiek heeft daarbij inspraak en mag de voorkeur voor een bepaalde reciteur uitspreken. Deze wedstrijd werd georganiseerd door het ministerie van Justitie en Islamitische Zaken van Bahrein. 

Riad wist de meeste stemmen te winnen. Meer dan 90% van de stemmen gingen naar hem. Als winnaar van de award zal hij als gastheer optreden bij de laatste ceremonie, deze maand in Bahrein. De wereldwijde competitie trok ongeveer 3.000 deelnemers uit 79 landen, waaronder 41 Marokkanen. 

In een video uitte Riad zijn blijdschap, aldus Moroccoworldnews. 'Met de wil van Allah heb ik de meeste stemmen gekregen. Ik dank jullie allen voor jullie steun en aanmoedigingen. Deze overwinning draag ik op aan het Marokkaans volk.'

Riad tijdens een recitatie in Marokko

© Redactie 2016
marokko
khalid riad
koran
islam
bahrein
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?