Marokkaanse ambacht genereert 2,3 miljoen banen

marokko
1
4 apr '16
Marokko doet er goed aan om de binnenlandse ambacht te koesteren. Niet zorgt het alleen voor culturele winst, ook de economie is afhankelijk van de ambacht.

Wereldwijd neemt de populariteit van Marokkaans ambacht toe. In Marokko werken 2,3 miljoen mensen in deze sector en draagt het voor 8,6% bij aan het bruto binnenlands product van Marokko. Deze cijfers werden onthuld door de minister van Ambacht en Sociale Economie, Fatima Marwan. De minister meldde dat tijdens een speciale vergadering voor deze sector. 

Naast de economische bijdrage speelt de ambacht ook een belangrijke maatschappelijke rol. De minister wees ook op de strategie voor de ontwikkeling van de sector. Het plan met de naam 'Vision 2015' schenkt bijzondere aandacht aan eenmanszaakjes van ambachtslieden via verenigingen en coöperaties. Ambachtsbedrijven die geïnteresseerd zijn kunnen aanspraak maken op de deskundigheid van de staat voor de modernisering en over productiesystemen. 

Ook wees Marwan op de oprichting van opleidingscentra. Zij trekken steeds meer jonge mensen aan die in deze sector willen werken.

© Redactie 2016
marokko
ambacht
banen
werkloosheid
fatima marwan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi