Moslimjongeren overwegen aangifte wegens walgelijke berichtgeving

algemeen
8
4 apr '16
Organisatie Moslimjongeren Almere bekijkt of er stappen kunnen worden ondernemen tegen enkele media.

Zij schrijven namelijk dat een jaarlijks uitje van de Almeerse jeugd als trainingsweekend dient voor 'radicale moslims'. Woordvoerder Omar Asif zegt dat het jammer is dat media dergelijke berichten publiceren. 'We organiseren al jaren weekenden in de Ardennen. Daarbij doen we aan sport en nodigen we sprekers uit over de islam. Alles ligt nu onder een vergrootglas door de recente gebeurtenissen in Brussel, maar om onze voetbaltraining weg te zetten als trainingsweekend voor radicalen dat gaat echt te ver.'

Dat zei hij in gesprek met Omroep Flevoland. 'De sprekers die komen zijn bekende predikers in Nederland. Als die radicaal zouden zijn, waren ze al lang aangepakt.' Dat de jongeren het evenement duidelijk toonbaar maken op sociale netwerken en middels flyers is de stemmingmakende journalisten waarschijnlijk ontgaan. Asis vindt het dan ook jammer dat ze niet even contact opnemen.  

'Wij zijn altijd bereid om te vertellen wat we gaan doen. Ik vind het jammer dat geen enkele journalist ons heeft gebeld, maar dat we wel worden geassocieerd met geweld.' Het nieuws haalde ook de Belgische media omdat het weekendje in de Ardennen plaatsvinden.

© Redactie 2016
moslimdiscriminatie
almere
ardennen
omar asif
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi