Sa7ara Marokko gearresteerd na bestorming jongeren (video)

marokko
26
5 apr '16
Nadat tientallen jongeren het huis bestormden van een vermeende sa7ara (uitvoerster van zwarte magie) heeft de politie de vrouw gearresteerd.

Zij zou sihr hebben toegepast op een jongeman uit de buurt. Bewijs hiervan is dat ze een foto in het bekje van een kat plaatste en het vervolgens dichtnaaide. Deze lugubere manieren zien we regelmatig terug bij sa7ara's in Marokko. Vaak kunnen ze ongestraft verder gaan. Op vrijdag 1 april verscheen op YouTube een video waarin tientallen jongeren bij het huis van de vrouw staan. 

Haar garage kregen ze open en werd doorzocht. De woedende menigte eiste dat ze de wijk uit gaat. Hoe de Marokkaanse wet omgaat met zwarte magie is niet helemaal duidelijk maar de vrouw kan wel achter slot en grendel verdwijnen op basis van andere aanklachten. Zo staat een maximale straf van zes maanden cel op het verminken van dieren. Ook is de heks moeder van een jong jongetje. 

Ook hiervoor kan ze extra straf krijgen. Als bewezen is dat ze haar kind niet goed behandelde, verwaarloosde of mishandelde kan ze maximaal één jaar extra celstraf krijgen, aldus Moroccoworldnews. De politie is ook op zoek naar jongeren die haar huis vernielden. Zes buren hebben in ieder geval aangifte gedaan tegen de vrouw en haar vermeende praktijken.

Zij zeggen allen schade te hebben geleden door haar.

© Redactie 2016
marokko
sale
sihr
zwarte magie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?