Marokko waarschuwt Europa voor chemische terreuraanval

marokko
29
5 apr '16
De directeur van het Centraal Bureau van Gerechtelijk Onderzoek (BCIJ), Abdelhak Khiame, heeft Europa gewaarschuwd voor een chemische aanval.

De directeur van de 'Marokkaanse FBI' deed dat in een uitgebreid interview met de Britse krant The Sun. Khiame waarschuwde de Britten dat mensen van eigen bodem getraind kunnen worden om dergelijke aanslagen te plegen. 'Het is heel goed mogelijk dat Daesh deze methode gaat gebruiken tegen Groot-Brittannië en andere Europese landen', aldus Khiame. 

Hij heeft hier aanwijzingen voor nadat Marokko in februari een terreurcel ontmantelde met plannen voor een chemische aanval en een zelfmoordaanslag bij het parlement. Khiame stelt dat het zorgwekkend is dat de stoffen die gebruikt zouden worden verkrijgbaar zijn in normale winkels. Bij de ontmanteling vond de Marokkaanse veiligheidsdienst potten met chemisch spul. 

Khiame zei in een eerder interview dat België een van de kwetsbare landen is. De meeste wapens die in Marokko in beslag zijn genomen komen bovendien uit België. Hij deed daarom een beroep op de autoriteiten om waakzamer te zijn.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2016
marokko
bcij
abdelhak khiame
daesh
terrorisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?