Economisch centrum Casablanca belangrijkste van Afrika

marokko
0
6 apr '16
Casablanca Finance City (CFC) mag zich het belangrijkst financieel centrum van Afrika noemen.

Dat blijkt uit de rangschikking Global Financial Centres Index. Het Marokkaans centrum wist Johannesburg voor het eerst in te halen en veroverde daarmee de koppositie. Op internationaal niveau staat CFC (en daarmee ook Marokko) 33e. In de afgelopen vijf jaar heeft Casablanca hard gewerkt aan het aantrekken van multinationals. Onder meer BNP Paribas, Abraaj, Ford, AIG en Bank of China vestigden zich in het economisch centrum van Marokko. 

Said Ibrahimi, directeur van Casablanca Finance City, zegt blij te zijn dat zijn economisch centrum erin is geslaagd om de koppositie te veroveren in Afrika. De visie en het idee voor CFC kwam overigens van koning Mohammed VI, aldus Ibrahimi in de Marokkaanse pers. 

'Het is een bevestiging van de juistheid van ons standpunt en moedigt ons aan om harder te werken voor de ontwikkeling van CFC als een internationaal erkend financieel centrum', voegt de directeur daaraan toe. 

De index werd opgesteld aan de hand van analyses van het concurrentievermogen en cijfers van de Wereldbank, het Wereld Economisch Forum en de VN. Casablanca Finance City is momenteel aan het uitbreiden met spectaculaire bouwplannen. 

© Redactie 2016
marokko
casablanca
cfc
afrika
marokkaanse economie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?