Marokkaanse minister 'weet weinig van Panama Papers'

marokko
2
6 apr '16
De Marokkaanse minister van Justitie, Mustapha Ramid, heeft gereageerd op vragen over Panama Papers in Marokko.

Dat deed hij tegenover Lakome. Op de vraag of hij veel weet over de onthullingen van Panama Papers reageerde hij vrij laconiek. 'Ik ben niet op de hoogte van Panama Papers. Mijn kennis van de wetten inzake belastinginning en fraude zijn beperkt', aldus Ramid. 'Zelfs toen ik Kamerlid was, wist ik weinig over het onderwerp van belastingfraude.' 

Dan zegt hij iets wat als vrij zorgwekkend opgevat kan worden: 'In Marokko zijn er weinig mensen die specifieke kennis hebben van deze materie.' Veel Marokkanen, met name internetgebruikers op sociale netwerken, willen dat de minister een onderzoek inlast nadat de naam van Mounir Majidi in de gelekte documenten opdook. 

Majidi heeft een adviesbureau dat in Genève gevestigd is en hij geldt als privé-secretaris van koning Mohammed VI. Hij zou onder meer gesjoemeld hebben met de aankoop van een zeilboot. Deze boot werd daarna geregistreerd in Marokko en is nu eigendom van koning Mohammed VI. Het adviesbureau van Majidi heet DARS Limited en is opgericht door Dextima Tips. 

© Redactie 2016
marokko
panama papers
mustapha ramid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?