Russische vrachtwagenfabrikant vestigt zich mogelijk in Marokko

marokko
0
6 apr '16
De Russische vrachtwagenreus Kamaz is geïnteresseerd in het vestigen van een assemblagefabriek in Marokko.

De onderhandelingen zijn inmiddels aan de gang. Kamaz ziet in Marokko de perfecte poort van Europa voor de uitvoer naar Europa. Dat maakte Viktor Evtukhov, de onderminister van Industrie, bekend. In aanvulling op de assemblagefabriek zouden sommige onderdelen van Kamaz-voertuigen ook lokaal geproduceerd kunnen worden, aldus de vertegenwoordiger. 

Hij sprak met de Marokkaanse autoriteiten nadat hij een werkbezoek aan Marokko bracht met een grote delegatie van ondernemers en investeerders. Kamaz voerde in Marokko al tests uit om het aanpassingsvermogen van de wagens te testen in dit klimaat.

Kamaz heeft meer dan 40 jaar ervaring in het bouwen van robuuste vrachtwagens en heeft meer dan 100 filialen. Bovendien is het een van de grootste Russische industriële groepen. De vrachtwagens staan bekend om hun robuustheid en stonden regelmatig op het podium van de Parijs-Dakar rally.

Tien Afrikaanse landen importeren de wagens momenteel. De vestiging van Kamaz in Marokko geldt wellicht als een van de vruchten van het bezoek van koning Mohammed VI aan Vladimir Poetin kort geleden. 

© Redactie 2016
marokko
rusland
kamaz
vrachtwagens
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?