Frauderende politieagent in Marokko doet zich voor als lijfwacht Moulay Rachid

marokko
0
6 apr '16
Een politie-inspecteur is opgepakt op verdenking van fraude en misleiding. Hij werd opgesloten in de gevangenis van Salé.

De politieman lichtte zijn slachtoffers op door zich voor te doen als lijfwacht van prins Moulay Rachid. De officier van justitie in Rabat heeft hem vastgezet op basis van artikel 540 van het Wetboek van Strafrecht terwijl agenten de jacht hebben ingezet op twee handlangers. De verdachte wist door zich voor te doen als de lijfwacht van de prins het vertrouwen van slachtoffers te winnen, meldt de krant Assabah vandaag. 

Na drie aangiftes door jongemannen uit Marrakech besloot de politie in te grijpen en de fraudeur op te pakken. De jongeren waren in Essaouira toen twee handlangers hen benaderden om hen kennis te laten maken met de inspecteur, die zich voordeed als bewaker van de prins. Hij zou hen een baan bij de politie kunnen bezorgen door ze persoonlijk te rekruteren. 

De jonge slachtoffers moesten daar wel flink voor in de buidel tasten. Per persoon moesten ze 40.000 dirham betalen aan de twee mannen. De zogenaamde bodyguard zou hen zelfs naar een bureau hebben meegenomen om hun benoeming vast te leggen. 

Een van de slachtoffers wist overigens foto's te maken van de frauderende inspecteur toen zij elkaar voor onderhandelingen ontmoetten in een café. Daar moesten ze onder meer schoolcertificaten, identiteitskaarten en verklaringen van goed gedrag overhandigen.

Of de jongens hun geld terug hebben is niet bekend, maar mogelijk zal de terugbetaling ervan en een schadevergoeding onderdeel zijn van het vonnis.

© Redactie 2016
marokko
opmerkelijk
salé
moulay rachid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?