Politie Marokko op scherp na Daesh-leuzen in Oujda

marokko
11
6 apr '16
In Marokko nemen veiligheidsdiensten geen enkel risico als het gaat om de veiligheid van burgers.

Op een muur in Oujda zijn onlangs leuzen geschreven die Daesh verheerlijken. Dat zorgt ervoor dat de veiligheidsdiensten opnieuw scherp worden gesteld. Het meest verontrustende aan de geschreven berichten is dat twee leden van de Marokkaanse veiligheidsdienst bij naam worden gemeld en met de dood worden bedreigd. De politie zoekt nu uit of het om een slechte grap gaat of een serieus bericht. 

De leuzen werden afgelopen maandag ontdekt op de muur van een villa in de wijk Asfour, meldt Al Akhbar. Het huis staat in de buurt van de middelbare school Ziri Ibn Attia. Een toonaangevende agent deed de ontdekking volgens de krant. Hij waarschuwde onmiddellijk zijn superieuren en betrokken diensten. Eenmaal ter plekke reageerde men vol afschuw en verbijstering toen ze de namen van twee leden van de Regionale Directie voor Territoriale Surveillance (DRST) zagen onder de Daesh-leuzen. 

Ook zou er dreigende taal zijn gebruikt. De politie nam vervolgens foto's van de leuzen alvorens ze te verwijderen. Het onderzoek naar de auteurs is in volle gang en men sluit niet uit dat het leden of sympathisanten van Daesh zijn. Zeker na de ontmanteling van verschillende terreurcellen lopen de frustraties hoog op bij veel extremisten in Marokko.

© Redactie 2016
marokko
daesh
oujda
terrorisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?