Dader zuuraanvallen op toeristen in Marokko gepakt

marokko
6
6 apr '16
Toeristen die in het zuiden van Marokko een bezoek brachten aan Tata kregen de afgelopen tijd te maken met een aanvaller.

Na opeenvolgende klachten opende de politie een onderzoek naar de man die de gewoonte had om toeristen aan te vallen met zuur. Hij is uiteindelijk in dezelfde stad gearresteerd, meldt Le360 op basis van lokale bronnen. Hij blijkt een sympathisant van Daesh te zijn. Tata is bij toeristen een geliefde bestemming. Zij zijn vooral geïnteresseerd in het plaatsje Foum Zguid. 

De bezoekjes van de toeristen was schijnbaar tegen het zere been van de aanvaller. Hij gaf na zijn arrestatie toe de toeristen met zuur te hebben aangevallen en een fervente volger van Daesh te zijn. Ook bekende hij andere gewelddadige aanvallen te hebben gepleegd als de gelegenheid zich ervoor leende. 

Zuuraanvallen zijn meestal gruwelijk en zorgen voor heftige brandwonden. Meldingen over ernstige verwondingen bij slachtoffers zijn er niet. Waarschijnlijk gaat het om een minder gevaarlijke variant. Of er daadwerkelijk gewonden zijn gevallen kon de bron niet melden. 

© Redactie 2016
marokko
tata
foum zguid
daesh
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?