Man probeert in te breken bij koninklijk paleis Casablanca

marokko
6
7 apr '16
Beveiligingselementen van het koninklijk paleis in Casablanca hebben eerder deze week een man gestopt die wilde inbreken in een paleis van koning Mohammed VI.

De verdachte werd ontdekt door een politieagent. Daarop haalde hij een mes tevoorschijn waarmee hij de agent wilde intimideren, meldt Assabah vandaag. Het voorval vond maandag plaats. De agent was overigens niet onder de indruk en trok zijn wapen. Uit onderzoek blijkt dat het om een twintigjarig individu gaat die psychische problemen heeft. Toen hij zijn dienstwapen trok gooide de inbreker zijn mes weg, hief zijn armen en ging op de grond liggen. Collega-agenten konden de man vervolgens overmeesteren. 

Tijdens het verhoor kon men niet achterhalen wat de man dreef. Daaruit concludeerde de man dat hij geestesziek is. Hij is inmiddels opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis in Berrechid. Het is niet het eerste incident dat zich afspeelt rond een koninklijk paleis. Eerder werd een andere agent aangevallen nadat hij probeerde te voorkomen dat een man het paleis betrad. Ook deze had een mes bij zich. Hij is aangeklaagd wegens poging tot moord op een politieagent omdat de dader hem daarmee aanviel.

© Redactie 2016
marokko
casablanca
paleis
mohammed vi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi