Marokkaanse christenen spelen met vuur met videoprogramma

marokko
44
8 apr '16
Een groep Marokkaanse christenen heeft de lancering van een videoprogramma aangekondigd. Daarin vertellen zij over hun christelijk geloof.

In Marokko geldt de vrijheid van godsdienst voor elk geloof. Zo hebben joden en christenen hun eigen gebedshuizen en genieten ze alle vrijheid. Een moslim proberen te bekeren naar het christendom of welk geloof dan ook is echter bij wet verboden. Ook is het niet toegestaan om een poging hiertoe te wagen door bijvoorbeeld boekjes uit te delen. Volgens persbureau EFE wil een groepje Marokkaanse christenen het risico nemen om te vertellen over hun leven, hun geloof en over de vooroordelen over hun geloof. 

Volgens het persagentschap hebben de initiatiefnemers al promotiemateriaal gemaakt voor het programma dat 'Moroccan and Christian' heet. Het programma bestaat uit een aantal afleveringen waarin christenen in en buiten Marokko video's maken en vertellen over hun geloof. Drie mannen en drie vrouwen zouden al ingestemd hebben om hun verhaal openlijk te vertellen. 

Dat werd duidelijk door de promotievideo, die waarschijnlijk buiten Marokko gemaakt is. Wanneer de eerste aflevering verschijnt is niet bekend maar dat de christenen riskant bezig zijn is duidelijk. Mogelijk proberen ze zelfs een beetje te provoceren om aandacht te vragen voor het verbod om anderen te bekeren tot het christendom. 

Dergelijke 'spelletjes' worden echter niet geapprecieerd door de Marokkaanse autoriteiten. In Marokko leven zo'n 8.000 christenen.

© Redactie 2016
marokko
christenen
godsdienstvrijheid
christendom
bekeren
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi