Oussama stierf in armen Marouane (22): 'Blijf ademen'

algemeen
43
8 apr '16
Over de dodelijke steekpartij van gisteravond in Den Haag komen steeds meer details naar boven.

Omroep West sprak onder meer met de 22-jarige Marouane. Hij was als eerste ter plekke na de steekpartij aan de Hofzichtlaan. Als de avond valt zit de werkweek er op voor Marouane. Hij vertrekt naar huis. Eenmaal in Den Haag ziet hij ter hoogte van station Mariahoeve twee jongens achter elkaar rennen. Hij rijdt langs en ziet in zijn spiegels dat het misgaat. 

Volgens de jongeman hadden ze duidelijk ruzie en besloot hij in te grijpen. Hij parkeerde zijn auto op de stoep om de jongens tot kalmte te bedaren. 'Het 18-jarige slachtoffer rent achter de 15-jarige verdachte aan. Dan haalt hij de jongere jongen in en er vallen rake klappen.' Marouane weet dat hij moet ingrijpen. Hij roept naar de jongens: 'Hou op, hou op'. 

Dat deed hij terwijl hij op de jongens af gaat. Het is echter te laat, de jongen van vijftien steekt in een snelle flits het slachtoffer recht in zijn hart. 'Hij valt terwijl ik naar hem toe ren', blikt de aangeslagen Marouane terug. Vervolgens staat hij weer op: 'Ik ben Oussama, bel een ambulance', zegt het slachtoffer.

'Blijf ademen roep ik tegen hem als hij op de grond ligt, maar het enige wat hij doet is uitademen', aldus Marouane. Het witte shirt van Oussama kleurt rood door het bloed en hij trekt wit weg. 'Verschrikkelijk. Het slachtoffer stierf in mijn armen. Ik kan er niet van slapen.'

© Redactie 2016
oussama
den haag
steekpartij
moord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?