Ophef op sjieke school om juf met hoofddoek

algemeen
291
9 apr '16
Op de Gooische School in Laren is rumoer ontstaan nadat een juf besloot om een hoofddoek om te doen.

Het gaat om Fatima, juf van groep 7. Op de school zitten vooral kinderen van rijke en beroemde personen. De school gaat uiterst voorzichtig met de zaak om, misschien wel een tikkeltje overdreven. Directrice Mirjam Ouderdorp stuurde een e-mail naar ouders waarin staat dat de juf een hoofddoek draagt. Ook laat ze weten respect te hebben voor ieders mening over het besluit van juf Fatima. 

'Maar wij vertrouwen erop dat zij Fatima zullen respecteren als mens en leerkracht.' De juf staat open voor vragen van ouders, meldt Metronieuws. Ook wil ze dan haar persoonlijke keuze toelichten en uitleggen. 

Voorbereid
Juf Fatima heeft al enkele jaren een vast contract op de Gooische School en heeft de schoolleiding enkele weken geleden al op de hoogte gesteld. Afgelopen donderdag werden de ouders geïnformeerd. Haar leerlingen werden al door een klassenouder en andere docente voorbereid op juf Fatima met hoofddoek. Dat zal ze maandag voor het eerst doen. Hoewel de school zich wettelijk gewoon moet houden aan de wens van Fatima, zegt directrice Ouderdorp dat er nogal wat te doen is geweest om de hoofddoek. 

Man, man, man...
'Er zijn gesprekken met haar geweest over de mogelijke impact die haar besluit zou kunnen hebben op haar en haar omgeving en directie en bestuur hebben onderzoek gedaan naar hun rechten en plichten als openbare school', aldus Ouderdorp in de mail, die in bezit is van Metro.

'Directie en bestuur respecteren haar besluit, maar hebben duidelijke afspraken gemaakt over wat wij van haar verwachten. Zo mag er op geen enkel moment sprake zijn van geloofsoverdracht naar de leerlingen toe, de hoofddoek is ‘slechts’ een uiting van haar geloof voor haarzelf, waar zij gebruik van wil maken. Juf Fatima heeft ons ervan verzekerd dat voor de manier waarop zij haar werk op de Gooische School doet, er geen enkele verandering merkbaar zal zijn. We mogen dus nog steeds dezelfde professionaliteit van haar verwachten.'

© Redactie 2016
hoofddoek
hijaab
moslimdiscriminatie
moslima
islam
laren
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?