Mysterieuze 'hondendame' Casablanca overleden (video)

marokko
2
11 apr '16
Mareis Walkenhorts, in Casablanca ook bekend als 'de dame met de honden', is overleden.

De Duitse Walkenhorts liep altijd door de straten van de wijk Maarif en Mers Sultan in Casablanca. Ze leefde al jaren met haar honden in de stad en werkte in de marketing. Le360 meldt dat de vrouw door haar opvallende verschijning een bekend figuur werd. Ze 'Hondendame' overleed gisteren op 70-jarige leeftijd. Ze werd dood aangetroffen in haar huis in Mers Sultan. 

Walkenhorts was vooral een mysterieus figuur. Elke dag liep ze door de straten, nooit zonder de gezelschap van haar honden. Door haar manier van kleden en verschijning dachten velen dat ze dakloos was, maar dat blijkt niet waar te zijn. Ze trok de aandacht van de pers waarna het Ness Ness, een digitale magazine, lukte om de vrouw voor de camera te krijgen. 

Ze gaf aan inderdaad Duits te zijn en dertig jaar geleden naar Marokko vertrok op uitnodiging van een groep vrienden. Ze besloot niet meer weg te gaan en ging aan de slag bij diverse reclamebureaus in Casablanca. Daarna besloot ze zich te wijden aan haar bohemien-levensstijl. Daarmee probeerde ze zo zorgeloos mogelijk door het leven te gaan. Voor extravagante luxe is geen ruimte.

Haar pensioen gebruikte ze om voor haar dieren te zorgen. Naast honden had ze namelijk ook katten en vogels. Haar dagen spendeerde ze aan de zorg van haar dieren en in de nachten las ze veel. 'Ik lees veel. Ik hou van boeken die te maken hebben met psychologie en het zenboeddhisme. Ik lees ook de Koran en de Bijbel, maar interpreteer die op mijn eigen manier', zei ze toen in het interview. 

De dierenbescherming in Marokko is nu bezig om de honden en andere huisdieren elders onder te brengen.

© Redactie 2016
marokko
casablanca
mareis walkenhorts
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?