Johan 'Wilders': 'Clubs gaan naar de klote door Marokkanen'

marokko
470
12 apr '16
Voetbaljournalist Johan Derksen heeft zich op zeer negatieve wijze geuit over Marokkanen in het Nederlands voetballandschap.

Derksen stelde bij Voetbal International dat sommige clubs niet meer functioneren en zelfs verdwijnen omdat er te veel spelers met een Marokkaanse achtergrond spelen. 'Ik zal wel worden weggezet als racist, maar dat interesseert me dus geen reet', aldus Derksen. Derksen zegt dat er clubs naar de klote zijn gegaan omdat ze gelegen waren in een wijk waar veel Marokkaanse Nederlanders wonen. 

'Marokkaanse spelers krijgen dan de overhand in de selectie en dat functioneert dus bijna nergens. Nederlandse jongeren gaan naar andere clubs. Die willen niet met negen Marokkaanse jongens werken die niet in hun blote kont durven te douchen.' Aha, dus naakt douchen is een essentieel onderdeel in het hedendaagse voetbal? 

Derksen gaat verder: 'Het werkt niet als Marokkanen in amateurclubs de overhand krijgen. Er wordt nooit eerlijk over gesproken in dit land. Maar het is wel degelijk een probleem. Een veel groter probleem dan we met z'n allen willen onderkennen. Ik ben niet voor niets verhuisd uit Gouda waar veel Marokkanen wonen.'

Hij deed de Geert Wilders-achtige uitspraken naar aanleiding van een column van Hugo Borst in het AD. Hij zei daarin dat hij veel trainers heeft horen zeggen 'niet te veel van die gasten in je ploeg'. Borst vroeg zich ook af waarom Ajax-trainer De Boer milder is tegen een mondige Bazoer tegen de rustige Anwar El Ghazi. 

'Durven we over deze gevoelige materie te praten? Ik denk dat dat nodig is', aldus Borst. 

© Redactie 2016
marokko
marokkanen
johan derksen
voetbal inside
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?